Perspektíva

A perspektíva lényege, hogy ami a valóságban távolabb helyezkedik el, az a papíron feljebb (de ez nem mindig így van) és kisebbre kell ábrázolni. Ezt a reneszánsz korban Olaszországban fedezték fel.

bagosi32008. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Fules

http://www.youtube.com/watch?v=hJq7uVhYIY8&feature =related
http://www.youtube.com/watch?v=c3Nv3SrtQuk&feature =related
az első videó 1pontos perspektíva, a második 2pontos. Én mind2t tudok, de ezeket nem én rajzoltam. a lényeg az egypontosnál, hogy minden vízszintes vonalat egy pont felé húzunk(a prespektíva felé). Ilyet láthattál már pl egy hosszú keskeny kis utcánál is. A 2 pontos perspektíva is egyszerű, ott a látóhatár 2 szélső pontját használjuk. Ezt viszont kicsit nehezebb lenne elmagyaráznom így, de remélem a videók segítenek :)

Veraespaci2

Én nem értek az egészhez semmit. Ha valaki részletesebben elmagyarázná annak nagyon örülnék.

jotrukk

rajzórán pont ezt a perspektíva izét tanuljuk

c-ritamin

Az a színes helvány fátyolos az a levegőperspektíva, ami azon a megfigyelésen alapul, hogy a légkör miatt a távoli tárgyak kissé kékesebbnek látszanak és a kontúrjaik is lágyabbak lesznek. Biztos láttatok iet élőben is, mondjuk a hegységekben a legmesszebbi hegyek elég kékek,nem? de :)

Orsi

Én rajzoltam a suliban perspektívát, kettőt is egész jó lett....:D

devil2

videotok van-e

Darknight

hát nem tom hogy az a szines fátyolso hogy van..iennel még nem találkoztam... az axonometria pedig igen inkább mérnökök használják mert az arány és mérettartó...a háromiránypontos perspektíva meg nem olyan nehéz csak jóhejre kell rakni a harmadik iránypontott:D

Keoni

Darknight nak igaza van, de ha jól tudom van 3 iránypontos perspektivikus ábrázolás is, csak azt már nehezebb megvalósítani valamivel:)

nomeg létezik axonometrikus ábrázolás is, ami inkább mérnöki területeken jöhet hasznosan, illetve olyankor, ha méréseket szeretnél végezni a rajz alapján.

ez a színes fátyolosabb dolog pedig szerintem inkább a fókusszal való játszadozást jelentheti, de nem vagyok benne biztos:)

pakourkezdo

Meg az Angyali üdvözletben is van Carlo Crivellitől.
Van olyan perspektíva, hogy minél meszebb m,együnk a céltárgytól annál fátyolosabb a kép, és halványabbak a színek. Ezt is perspektívának hívják, nem Dark Knight?

pakourkezdo

Ezt Da Vinci Utolsó vacsorája is ábrázolja, minden vonal Jézus fejébe megy, de ezt te is írtad. Én tudok ilyet szerkeszteni.