Hogyan is rajzolj.

Már leírták mi kell a rajzhoz, én leírom hogyan. Laza csuklómozdulatokkal rajzolj, a ceruzát is lazán fogd, ne úgy mint ha írnál. Ne szőrözz! Ez azt jelenti, hogy nem egy mozdulattal húzol vonalakta, hanem milliméteres vonalakkal, így nem lesz összefüggő, és ez ronda. Halványan rajzolsz, hogy könnyen kiradírozhasd, a vázlatokat szinte alig láthatóan. Ha minden oké, akkor meghúzhatod erősen.

pakourkezdo2008. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

kepregeny

én eddig is jól rajzoltam de mindig feszülten álltam neki, domborzatot lehetne csinálni úgy odanyomtam a cerkám mert hozzá voltam szokva a folytonos íráshoz,de így is én vagyok az osztály legjobb rajzolója:P de ez legalább ennyiben is segített. köszi

arcsi1999

én sem rajzolok jól de van hogy nekiülök és rajzolok egy picassot :D

Hamachi

Kedves Stance!
Énis mangát rajzolok de a mangát te is "kitalálhatod" hogx mit is akarsz csinálni és akkor nem kell másolni.Amugy is a mangának nem a másolás a lényege.
Sziasztok!

Stance

Én magamtól kezdtem el mangát rajzolni nyár óta. Volt egy kis szünet a suli miatt, de most újra ceruzához kaptam. Az első rajzaimhoz képest a mostaniak szerintem nagyon jók. Mark Crilley-től néztem youtube-on oktató videókat, aztán képekről kezdtem másolni. Mindig úgy próbálom, hogy minnél kevesebbszer kelljen odanézni. Amit már 1x lerajzoltam, azt utánna memorizálva is papírra tudom vetni. De full fejből még nem megy sajnos.

Először halványan segédvonalakat rajzolok, hogy végén arányos legyen a rajz. Gondolok én arra, hogyha például egész testű emberkét rajzolok, akkor a fej-végtagok-stb reálisan arányos legyen. Ezután halványan megrajzolok minden vonalat, majd nagyon erősen áthúzom. Ezután balról jobbra árnyékolás. B-s ceruzánál nagyobbat nem használok, mert csak csúnyítja a rajzot. Nagyon elkenődik és csak beszkennelve néz ki jól. HB2 vagy 2H-s ceruzával szoktam mindent csinálni általában.

KoN

attól függ, milyen szemet akarsz (állatszemet, figurának szemet, "portrés emberszemet"...)?

huncutka5

hogy kell szemet rajzolni?

riverboly

SEGIT CSETEK IRJATOK LE AZ ALAPOKAT HOGY KEL MEG TANULNI

riverboly

mongyatok el a alapokat

riverboly

IRJÁOK LE AZ ALAPOKAT

sutam

Nekem az segít sokat, hogy először (az alapokban megírtak szerint) csak a vázlatokat rajzolom, segédvonalakkal (amiket aztán úgyis kiradirozok), enyhén megrajzolom a foltokat, ahol árnyék van, ... . Ezektől aztán végképp ronda lesza rajz kezdemény, de ezután ha az ember elkezd dolgozni rajta, kiradíroz, majd íveket megrajzol, esetleg újra, aztán tónusokkal (csak lazán) játszik, akkor már szépül az eredmény. És ami nagyon fontos, utána el kell vinni egy művészhez/tanárhoz, aki aztán tud segíteni, tanácsot adni, ... . Csomó olyan tanácsot kaptam így, amire sehogy sem jöttem volna rá.